Expo KoCo Airways

KoCo Airways

Op 26 april opent The Base Gallery haar deuren. We starten met een expositie van Renée Koldewijn en Isan Corinde. Medewerkers uit het Schipholgebied en kunstliefhebbers van buiten zijn vanaf 17.00 uitgenodigd om zich te laten inspireren door de nieuwe ruimte, de expositie ‘KoCo Airways’ én de Surinaamse hapjes die ter gelegenheid van de expositie worden geserveerd!

17:00 – Inloop
17:30 – Opening Expositie met een wandelend gesprek door Renée Koldewijn & Iris Dik (gastcurator van de expositie).
18:00 – Toast
18:15 – 19:30 borrel met Surinaamse hapjes en muziek

De expositie ‘KoCo Airways’ is tot 18 juni te bezichtigen op werkdagen van 9: 00 – 17:00.
Locatie:
The Base, Evert van de Beekstraat 310, 1118CL, Schiphol
Route: www.schipholthebase.nl/locatie/routeplanner

Gastcurator: Iris Dik, i.s.m. Make Art Projects (MAP)

Graag aanmelden via dit facebook event ivm de catering

Toelichting:

Renée Koldewijn
Een terugkerend element in het werk van Renée Koldewijn is stof (vooral ‘Afrikaanse prints’), die ze combineert met andere materialen en technieken. Ze laat zich inspireren door de West-Afrikaanse cultuur, de geheime codes tijdens de slavernij en de kunstvormen die daaruit zijn ontstaan.

Isan Corinde
De afgelopen twee jaar heeft Renée samengewerkt met de Surinaamse kunstenaar Isan Corinde onder de naam KoCo. Isan is bekend geworden met een kunstproject voor kinderen in het binnenland van Suriname. Hij schildert over zijn eigen leven op canvas en gebruikt ook gevonden en afval materiaal.
In hun gezamenlijke projecten ontwikkelen zij eigentijdse ‘geheime talen’ .

KoCo Airways
De titel van deze expositie staat voor de gedroomde ‘luchtbrug’ van culturele uitwisseling tussen continenten. Naast hun installatie ‘Not Mama’s Umbrella’, ter gelegenheid van 40 jaar onafhankelijkheid van Suriname is op deze expo ook nieuw werk van beiden te zien: schilderijen, installaties en mixed media.

Renées meest recente werk is Message in a Hat: non-verbale communicatie geinspireerd op haar uitwisseling met Isan op afstand.
De laatste week is Isan Corinde ook in het land. Met live activiteiten in The Base brengen zij de titel verder tot leven. Programma volgt.

Zie ook: https://spotschiphol.nl/nl/events/opening-the-base-gallery-koco-airways

NB de aanmeldlink op deze pagina werkt alleen voor Schipholmedewerkers. Fijn als bezoekers van buiten zich aanmelden via het facebook event of anders bij curator Iris Dik: iris@irisdik.nl

Comments are closed